HUB Caching
Klik hier voor de uitleg
Cache #11

Gefeliciteerd! Je hebt cache #11 gevonden, de Trijsberg! Ontdek snel wat je hier kunt doen..

Lokaal

Veel Hattemers die mountainbiken of in het bos hardlopen kennen deze berg als geen ander! De Trijsberg kun je namelijk vanaf 4 verschillende kanten op- en affietsen en via nog meer paadjes op lopen. Een goeie uitdaging dus!

Ook Scouting de Trijsberg is vernoemd naar deze berg. Hou je ervan om buiten bezig te zijn, dan moet je echt eens een kijkje nemen bij de scouting. Hier worden activiteiten georganiseerd die vaak gericht zijn op samenwerken, leefomgeving, zelfstandigheid en de samenleving. Het is dus leuk en leerzaam tegelijkertijd!

Regionaal

De Trijsberg is een berg, eigenlijk een heuvel, ten zuidwesten van Hattem in het bos Molecaten. De naam van de heuvel Trijsberg komt van een samentrekking van “ter IJssel”. De heuvel is dus genoemd naar de ligging vlakbij de IJssel. De Trijsberg was vroeger de Galgenberg van Hattem, waarop alle terechtstellingen plaats vonden. De Hessenweg liep er vlak langs en de Galgenberg had dus een afschrikwekkende werking. In de vorige eeuw stond op de Trijsberg een uitkijktoren, daarvan is nog een betonnen voet zichtbaar.

Extra

Voor meer informatie over de scouting kun je op deze link klikken!
In dit mooie wandelgebied komen beide klompenpaden langs.

Vraag

Hoe wordt de groep meiden bij de scouting van 11 tot 15 ook wel genoemd?

Klik hier voor de puzzel

BUURTSPORTCOACH NODIG?

Neem contact op via:
info@hubhattem.nl
06-18746592