Inclusief sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Gemeente Hattem vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke/ geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk om hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Hattem dan ook samen met de volgende gemeenten: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten binnen de werkgroep Regio Noord Veluwe. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor inclusief sporten te versterken, regionaal vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en kennisuitwisseling te bevorderen.

Om deze doelstelling te bereiken sluiten we onder andere aan bij het landelijke platform Uniek Sporten. Via www.unieksporten.nl wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aanbod, zowel lokaal als regionaal.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze buurtsportcoach aangepast sporten:

Jesse Broekhuis

jbroekhuis@hubhattem.nl

BUURTSPORTCOACH NODIG?

Neem contact op via:
info@hubhattem.nl
0384432880