JOGG campagnes


Gezond tussend’ooren
   

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’
Elke ouder kent deze vraag van hun kinderen, maar welke tussendoortjes geef je tussen de maaltijden en hoeveel eigenlijk? Het antwoord op deze vragen is voor veel ouders lastig. Met de campagne Gezond Tussend’ooren helpt JOGG Hattem (in samenwerking met de regiogemeenten) ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

 

 

 

 

De Fitweek!

In de Fitweek proberen we docenten, ouders en de kinderen uit groep 4 bewust te maken van een gezonde leefstijl. Er wordt aandacht aan geschonken in de klas, tijdens de pauze in de gymzaal en thuis! Denk aan Energizers om de kinderen er weer bij te betrekken in de klas, spelletjes voor in de pauze, een fittest in de gymzaal en een weekkaart voor thuis! Dus een mooi stukje bewustwording van een gezonde leefstijl voor de kinderen uit Hattem.

 


Campagne Slaap lekker!

Dat slaap belangrijk is voor een goede groei en ontwikkeling van kinderen, is bekend. Een slaaptekort kan leiden tot verminderde (school)prestaties, maar ook emotionele/ gedragsproblemen en ongevallen. Minder bekend is dat het ook gewichtstoename bij kinderen als gevolg kan hebben. Minder slaap betekent doorgaans meer trek, vooral in lekkere zoete dingen. Met de campagne ‘Slaap Lekker’ wil JOGG Hattem kinderen en hun ouders bewust maken van het belang van goede slaap en een vast slaappatroon. De campagne richt zich op groep 7 (en 8). Zij krijgen vaak voor het eerst een mobieltje, hebben iets meer vrijheid in bedtijd en kunnen daardoor ook eigen slaapgewoonten/rituelen ontwikkelen.

 


De Avondvierdaagse

Met deze campagne besteden wij al een paar jaar extra aandacht aan een gezonde Avondvierdaagse. Dit jaar willen we je helpen om je kind te trakteren op een gezonde beloning, want daar wordt jíj niet alleen blij van, maar je kind ook!
Vlak voor de Avondvierdaagse liggen de winkels vol met snoeptorens en andere uitdeeltraktaties bomvol suiker. Best jammer! Want het is niet alleen ongezond voor je, je wordt er ook nog eens moe van. Niet handig tijdens een actieve wandeling, toch? Kies liever voor een gezonde traktatie en loop de Avondvierdaagse met gemak en plezier uit!

 


Week van de gezonde jeugd

De gezonde keuze moet de gemakkelijk keuze worden en we willen een gezonde omgeving voor de jongeren creëren. Vooral voor kinderen in de leeftijd van twee tot zes jaar is de ontwikkeling van een gezond gewicht van groot belang. Een van jongs af aan aangewende, gezonde leefstijl met de juiste dagelijkse keuzes in voedings- en beweeggedrag is daarbij een voorwaarde. De omgeving waarin een kind opgroeit, speelt hierin een belangrijke rol. In de Week voor de Gezonde Jeugd besteden we daar extra aandacht aan.

 


7 dagen waterchallenge

Lukt het jou om 7 dagen alleen water drinken?
JOGG Hattem daagt jou uit om mee te doen aan de 7 dagen waterchallenge.
Zeven dagen alleen water, jij kan dat!
Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Water is de beste dorstlesser en geeft je betere concentratie. In Nederland hebben wij het beste kraanwater ter wereld. Daarom is het belangrijk dat kraanwater drinken weer normaal gaat worden. Water mee naar school, tijdens het sporten een bidon mee en een kan (fruit)water op tafel.
Ga de uitdaging aan!


Week van de opvoeding

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de Week van de Opvoeding in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals.

BUURTSPORTCOACH NODIG?

Neem contact op via:
info@hubhattem.nl
0384432880